Onze projecten
Home

Onze projecten

Met verschillende projecten ondersteunen we de regio van Bafuloto op het gebied van gezondheid, educatie, schoon drinkwater, (zonne) energie en milieu.

Lees ook onze afgeronde projecten op pagina Jaarverslag en plannen

Het behandelcentrum is de centrale post van waaruit wij werken. Hier behandelen we onze patiƫnten en is onze apotheek gevestigd. Met hulp van donaties en sponsoren hebben we het behandelcentrum kunnen verbouwen en inrichten en hebben we verpleegkundige materialen en hulpmiddelen, zoals brillen, krukken en rollators e.d., kunnen aanschaffen.

Voor de mensen uit de regio is het dichtstbijzijnde ziekenhuis of apotheek te ver weg om te voet te bereiken. Tegen een geringe vergoeding en in sommige gevallen gratis zijn in onze Drugstore medicijnen verkrijgbaar, zoals pijnstillers, diabetes medicatie, malaria testen en malaria medicatie, antibiotica etc. Voor de aanschaf van de medicijnen zijn we van donateurs afhankelijk.

Het behandelcentrum moet nog worden aangesloten op de waterleiding. Inmiddels hebben we voldoende donaties gekregen om dit project te kunnen realiseren! De voorbereidingen voor de aanleg zijn in volle gang.

Diverse donateurs hebben zich gemeld als sponsor ouder. Een sponsor ouder maakt het mogelijk dat een kind naar school gaat en beschikt over schoolspullen, lesmateriaal en een schooluniform. Zo bieden sponsor ouders via Take Care Foundation Gambia kinderen in de regio een goeie toekomst. We sponsoren inmiddels meer dan 15 kinderen.

We zijn in contact gekomen met een aantal Nederlandse chirurgen die bereid zijn om in Gambia operaties te komen doen. We hebben contact met ziekenhuis Africmed waar deze operaties uitgevoerd zouden kunnen worden. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen van dit project!

We ondersteunen de gemeenschap met aansluiting op zonne-energie. Daar is veel geld voor nodig en dat begint vaak klein. Zo hebben we deze vrouw en haar kinderen geholpen met een lamp op zonne-energie voor in haar huisje.

OUR MAIN

MISSIONS

EDUCATIE

GEZONDHEID

APOTHEEK EN BEHANDELCENTRUM

GEZONDE LEEFOMGEVING

Doing the right thing,
at the right time.