Erica

President

Jarenlang heb ik in de regio Utrecht op de ambulance gereden als chauffeur en nadat ik de verpleegkundige opleiding heb gedaan ben ik gaan specialiseren in de spoedeisende hulp.

 

Lange tijd heb ik op de spoedeisende hulp gewerkt in het UMC Utrecht. In 1996 ben ik voor het eerst in Gambia geweest en werd gegrepen door de cultuur, de mensen en de mooie natuur. Al vele jaren ga ik ieder jaar naar Gambia om les te geven in spoedeisende hulp in het ziekenhuis.

Foday

Vice President

Ik ben de oudste zoon uit een groot gezin, we wonen in het binnenland van Gambia. Ik ben de enige die de kans heeft gehad om naar de middelbare school te gaan en daardoor de “hoop” van de familie op minder armoede in het gezin.
Ik heb lange tijd als leidinggevende gewerkt in de bewaking van een hotel. In 2016 ontstond met Erica het idee voor een Health and Treatment Center. Ik heb een opleiding gevolgd en een bedrijfsplan geschreven om een eigen bedrijf te kunnen beginnen.

Bestuur

Erica en Foday worden ondersteund door het bestuur van de Foundation.

Hieke van Haarst

SECRETARY GENERAL

Toen ik via Sophia Griffioen in contact kwam met Erica was ik meteen enthousiast. Wat een mooi project! Daar draag ik graag mijn steentje aan bij! Ik heb onder andere samen met Gerda Woltinge (JuffrouwJannie) de website gebouwd.

Ik ben consultant in de zorg en besteed graag een deel van mijn tijd aan projecten in ontwikkelingslanden.  In mijn vrije tijd houd ik van sporten, ben ik graag in de bergen en houd ik van reizen.

Carola van Dijk

ADVISOR

Ik ben de zus van Erica. Zij heeft me vanaf het begin betrokken en om mijn mening en raad gevraagd. Zo ben ik de Foundation ingerold. Het is een mooi project! Ik woon ik al 26 jaar in Zuid Spanje en ben werkzaam bij een Nederlands tuinbouwbedrijf in de administratie en logistiek. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met paardrijden, yoga en reiki en ben ik altijd buiten te vinden in de bergen of aan het strand.

Manuela Geurts

ADVISOR

Het is fantastisch wat mijn vriendin Erica en haar vriend Foday realiseren in Gambia. Daarom ben ik graag betrokken bij de stichting. Ik vind het mooi om te zien dat Erica en Foday heel lokaal bijdragen aan de gezondheidszorg en educatie.

In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een bemiddelingsbureau in office professionals: Sidekick support.

In mijn vrije tijd reis en fotografeer ik graag.

Jip van Scherpenzeel

ADVISOR, AUDITOR

Erica en ik hebben elkaar leren kennen, werkend aan een project voor brandwonden bij kinderen. Haar streven om betaalbare zorg te kunnen aanbieden, juist in die gebieden waar het zo hard nodig is, ondersteun ik graag. Toegang tot gezondheidszorg blijft één van de uitdagingen in Gambia, zeker in de buitengebieden. Ik hoop dan ook dat ik met mijn ervaringen en kennis van Gambia hier aan kan bijdragen.

Abdouli Nanko

ADVISOR, AUDITOR

Erica van Dijk

President

Foday Drammeh

Vice President

Doing the right thing,
at the right time.